OMCH

Fogyókúrás ballon

/frontend-files/uploads/images/ballon.jpg

Tájékoztató a Spatz3 ballonról és a behelyezéséről

Napjainkra a világ jelentős részén az elhízás járványszerű méreteket ölt.
A túlsúly bizonyítottan a jelen és a jövő egyik legjelentősebb egészségügyi problémája.

Engedje meg, hogy röviden bemutassuk az OMCH Egészségügyi Szolgáltató Kft. által forgalmazott, a fogyást nagymértékben elősegítő, szabályozható Spatz3-gyomorballont. Segítségével a súlytöbblettel rendelkező betegek hatékony fogyása várható és a  klinikai vizsgálatok eredménye alapján a 12 hónapos időszak végére egy átlagos 35,5 kg-os  súlycsökkenés is elérhető. Az intragasztrikus ballon rendszert csaknem 20 éve sikeresen alkalmazzák a fogyási terápiában.

A Spatz3-gyomorballon feltalálója és kifejlesztője:
Jeffrey BROOKS, M. D.
Gasztroenterológus, a Spatz ™ FGIA, Inc. alapítója

A Spatz ™ Szabályozható Ballon Rendszer feltalálója, a Columbia University Medical Center volt oktatója, aki tapasztalt ballonos mérnökök és klinikusok közreműködésével 2005. óta tökéletesíti a terméket. "Célom az volt, hogy létrehozzak egy biztonságosabb, kényelmesebb, hatékonyabb megoldást az elhízott betegek számára. Büszkék vagyunk arra, hogy az endoszkópos társadalom, valamint a túlsúlyos és elhízott betegek számára biztosítani tudjuk a világ első SZABÁLYOZHATÓ és 1 ÉVES BEHELYEZÉSRE JÓVÁHAGYOTT intragasztrikus ballon rendszerét. A ballon lehelyezése és  eltávolítása egyszerű, a ballon anyaga szövetbarát szilikon, amely ellenáll a gyomorsavnak és egyéb mechanikai hatásnak.


Mi a Spatz3?

A Spatz3 Gastric Balloon a világ első és egyetlen dinamikus -intragasztrikus ballonja (Dynamic-IGB) a piacon. A Spatz3 ballon térfogat-állítással rendelkezik,amely segít az embereknek az optimális testsúlycsökkentési eredmények elérésében és az étkezési hozzáállás változásában.

A Spatz3 a világ egyetlen állítható gyomorballon rendszere

Amikor a standard ballonok 3-4 hónap elteltével veszítenek hatást, a Spatz3 térfogata növelhető,így a kezelés meghosszabbítható. Ismet, hogy a betegek kb 10%-a lehet intoleráns a gyomorballonokra. Csak a Spatz3 térfogata csökkenthető, ezáltal ez a legbiztonságosabb és legkényelmesebb fogyási módszer. Ezek az exkluzív funkciók együttesen a legmagasabb sikerességi arányt nyújtják a betegeknek a világon.

Más ballonok alkalmazásával az intolerancia miatt néha el kell távolítani azokat. A Spatz3 ballonnal elkerülhetjük a korai eltávolítást a ballon térfogatának csökkentésével, így kiterjeszthetjük a kezelési folyamatot, hogy elérjük a legsikeresebb fogyási eredményeket.

Spatz3 térfogat-csökkentő funkcióval is rendelkezik, segítve a betegeket az intolerancia kezelésében, és ez jelentősen csökkenti a korai ballon-eltávolítást.

A Spatz3 térfogat-növelő funkcióval rendelkezik, mely segít a betegnek további súlycsökkenés elérésében és a kezelés hatékonyságának növelésében.

A Spatz3 a gyomorba kerül, és a gyomor térfogatának egyharmadát foglalja el. Ez azt eredményezi,hogy a gyomor nagyon lassan ürül ki, a szokásosnál hosszabb ideig tartva az ételt. Az élelmiszer idővel felhalmozódik, ami olyan tüneteket okoz,amelyek jelzik a betegnek, hogy a gyomorban rengeteg élelmiszer van.

A Spatz3 állítható ballon járóbeteg kezelés során kerül behelyezésre, amely kb. 15 percet vesz igénybe és szedáció (éber altatás) alatt történik. Nincs szükség műtétre vagy kórházi kezelésre, az eljárás ambulánsan (járóbetegként) végezhető.


Az általunk forgalmazott Spatz3 ballon abban különbözik az előzőekhez képest, hogy akár 1 évig is a gyomorban maradhat. A ballon anyaga szövetbarát szilikon, amely ellenáll a gyomorsavnak, egyéb mechanikai hatásnak, feltöltése fiziológiás sóoldattal történik. Behelyezése 18 – 60 éves kor között ajánlott.


A behelyezés és eltávolítás menete:

Előzetes időpont egyeztetést követően személyes konzultáció  a ballont behelyező orvossal (BMI megállapítás, egyéb meglévő kórképek megismerése pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, életkori alkalmasság, mentális okok..stb).
Endoszkópos vizsgálat (gyomortükrözés) a behelyezés alkalmasságára (kizáró okok kiszűrése pl. gyomorfekély, tumor, polip…stb). A vizsgálat rövid bódításban is elvégezhető.
Megfelelő vizsgálati eredményt követően a ballon behelyezésre kerülhet. A behelyezést követően 2-3 órás  megfigyelés után saját lábán hagyhatja el a rendelőt kísérővel. A behelyezést követően 2-3 napig émelygés, hányinger , hányás jelentkezhet, mivel a szervezetnek a ballon okozta teltségérzéshez hozzá kell szoknia. A tünetek elmúltával változatlanul élheti mindennapjait.
Kontroll vizsgálat, diétás tanácsadás, súlyellenőrzés a ballont behelyező szakorvossal történt egyeztetés alapján. Amennyiben a súlyvesztés nem megfelelő mértékű, lehetőség van a ballon űrtartalmának további növelésére. A vártnál gyorsabb fogyás, a gyakori rossz közérzet vagy egyéb panasz esetén lehetőség van a ballon űrtartalmának csökkentésére is. Mindkét procedúra ismételt endoszkópos vizsgálatot követően történik.
A kívánt testsúly elérése után egyeztetett időpontban, endoszkópos úton, rövid bódításban a ballon eltávolításra kerül.


A ballon behelyezést az egészségbiztosítás nem finanszírozza.Reméljük, hogy tájékoztatónk kielégítő információval szolgált. További kérdésekkel kapcsolatban kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken, szívesen állunk rendelkezésére.OMCH Egészségügyi Szolgáltató Kft
Tel: 061 244-8201, Fax:061 244-82-02
Email: titkarsag@omch.hu
Web: www.omch.hu