OMCH

Fogyókúrás ballon

/frontend-files/uploads/images/ballon.jpg

Tájékoztató a Spatz ballon behelyezésérőlA gasztrikus gyomorballonok ma már nem újdonságok, alkalmazásuk több évre vezethető vissza. Az általunk forgalmazott Spatz ballon abban különbözik az előzőekhez képest, hogy űrtartalma egy szelep segítségével változtatható és akár 1 évig is a gyomorban maradhat. A ballon anyaga szövetbarát szilikon, amely ellenáll a gyomorsavnak, egyéb mechanikai hatásnak, feltöltése fiziológiás sóoldattal történik. Behelyezése 18 – 60 éves kor között ajánlott.


A behelyezés és eltávolítás menete:

Előzetes időpont egyeztetést követően személyes konzultáció  a ballont behelyező orvossal (BMI megállapítás, egyéb meglévő kórképek megismerése pl. cukorbetegség, magas vérnyomás, életkori alkalmasság, mentális okok..stb).
Endoszkópos vizsgálat (gyomortükrözés) a behelyezés alkalmasságára (kizáró okok kiszűrése pl. gyomorfekély, tumor, polip…stb). A vizsgálat rövid bódításban is elvégezhető.
Megfelelő vizsgálati eredményt követően a ballon behelyezésre kerülhet. A behelyezést követően 2-3 órás  megfigyelés után saját lábán hagyhatja el a rendelőt kísérővel. A behelyezést követően 2-3 napig émelygés, hányinger , hányás jelentkezhet, mivel a szervezetnek a ballon okozta teltségérzéshez hozzá kell szoknia. A tünetek elmúltával változatlanul élheti mindennapjait.
Kontroll vizsgálat, diétás tanácsadás, súlyellenőrzés a ballont behelyező szakorvossal történt egyeztetés alapján. Amennyiben a súlyvesztés nem megfelelő mértékű, lehetőség van a ballon űrtartalmának további növelésére. A vártnál gyorsabb fogyás, a gyakori rossz közérzet vagy egyéb panasz esetén lehetőség van a ballon űrtartalmának csökkentésére is. Mindkét procedúra ismételt endoszkópos vizsgálatot követően történik.
A kívánt testsúly elérése után egyeztetett időpontban, endoszkópos úton, rövid bódításban a ballon eltávolításra kerül.


A ballon behelyezést az OEP nem finanszírozza.Reméljük, hogy tájékoztatónk kielégítő információval szolgált. További kérdésekkel kapcsolatban kérjük jelentkezzen az alábbi elérhetőségeken, szívesen állunk rendelkezésére.
 


OMCH Egészségügyi Szolgáltató Kft
Tel: 061 244-8201, Fax:061 244-82-02
Email: titkarsag@omch.hu
Web: www.omch.hu

Hírek

2012-02-14
Újabb tartozékokkal bővítettük kínálatunkat!!! Tovább »
2012-02-03
Keressen minket a Facebookon is!! Tovább »
Mégtöbb hír »

Bejelentkezés


Regisztráció »
Elfelejtett jelszó »