OMCH

Kapszula ballon

MERT LEGTÖBBÜNK SZÁMÁRA A DIÉTA NEM ELÉG

Az ElipseTM ballonos súlycsökkentő program az a katalizátor, amire Önnek szüksége van a súlycsökkentő utazás megkezdéséhez.

Tudjuk, milyen nehéz fogyni, és néha a diéta egyszerűen nem elég. Ezért hoztuk létre az Elipse ballonos súlycsökkentő programot, hogy segítsük Önt elindítani az új úton.

A gyomorballonok megértése

A súlycsökkentő ballonok széles körben elfogadott eszközökké váltak, és jelentősebb, fenntarthatóbb súlycsökkenést kínálnak, mint önmagában a diéta és a testedzés.

A súlycsökkentő ballonok azon az elven működnek, hogy telítettségérzést szimulálnak, űrt foglalnak el a gyomorban, és lassítják az étel áthaladását. Jelenlétük segíti a felhasználókat abban, hogy gyorsabban érezzenek telítettséget, belülről kifelé tanítja meg nekik, hogy kisebb adagokat egyenek. A súlycsökkentő ballonok lehetővé teszik a felhasználóik számára, hogy egészségesebb étrendet válasszanak a szokásos diétákat kísérő kívánás és éhezés nélkül.

Beszéljen az orvosával

Az Elipse ballon ideiglenes súlycsökkentést elősegítő eszköz 18 éven felüli túlsúlyos vagy elhízott felnőttek számára, akiknek a testtömeg indexe (BMI) ≥ 27.

Beszélje meg orvosával még ma, hogy megfelel-e Önnek az Elipse program. További információkat az www.allurion.com oldalon találhat.

Az Elipse ballon használatával tegye rendbe egészségét és derékbőségét

Míg a gyomorballonok korábbi generációit altatást igénylő endoszkópos orvosi eljárással kellett elhelyezni és eltávolítani, az Elipse ballon az első olyan gyomorballon, amit le lehet nyelni, és hónapokkal később természetes úton lehet üríteni.* Az Elipse ballont jellemzően rövid járóbeteg kezelés során lehet behelyezni, így rögtön visszatérhet tevékenységeihez. Nem szükséges műtét, endoszkópia vagy altatás*, és mindenek felett áll a kényelem, komfort és biztonság.

Az Elipse ballon segítségével a program résztvevői átlagosan 13-15 kg-ot tudnak fogyni négy hónap alatt.

Az átfogó Elipse program résztvevőjeként meg fogja kapni azt a segítséget, amire szüksége van a sikerhez. Elkötelezett egészségügyi szakemberek csapata, köztük egy orvos és egy dietetikus, fog Önnek segíteni. Vezeték nélküli, digitális mérleg biztosít állandóan friss adatokat az előrehaladásáról a csapat számára, és a csapatánál tett többszöri látogatás révén maximálisan használhatja ki az Elipse ballon előnyeit.Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan kerül az Elipse ballon a gyomromba?

Miután orvosa megerősíti, hogy az Elipse ballonos terápia megfelel Önnek, egy rövid, 20 perces járóbeteg ellátás során behelyezi a ballont a gyomrába. A leeresztett ballont tartalmazó kapszulát fogja lenyelni egy vékony csővel együtt. Amit a kapszula a gyomrába került, orvosa a cső használatával folyadékkal tölti fel a ballont. A ballon feltöltése után az orvos finoman eltávolítja a csövet, és Ön már mehet is.

Könnyen lehet lenyelni a ballont?

A legtöbb ember minden nehézség nélkül le tudja nyelni az Elipse ballont tartalmazó kapszulát. Orvosuk segíthet azoknak, akiknek nyelési nehézségeik vannak. Az orvos egy vékony dróttal (vezetőnyárs) fogja elősegíteni a kapszula bevezetését a helyére endoszkópia vagy érzéstelenítés nélkül.

Mennyit tudok fogyni?

A legtöbb ember súlya 13-15 kg-mal csökken négy hónapos terápia alatt.

Mivel van feltöltve a ballon?

A ballon 550 ml folyadékkal van feltöltve.

Mennyi idő alatt lehet visszatérni a normál tevékenységekhez behelyezés után?

A legtöbb ember egy vagy két napon belül tud visszatérni a normál tevékenységhez, de néhány ember hányingert, hasi görcsöket, illetve alkalmanként hányást tapasztal a ballon behelyezése után. A legtöbb esetben ezek a tünetek jól kontrollálhatók az orvos által felírt, általános használatú gyógyszerekkel.

Kell-e bármilyen étrendi korlátozást betartanom a program alatt vagy után?

Nincsenek kifejezett étrendi korlátozások az Elipse program esetében. A súlycsökkenés maximális növelése és a kényelem optimalizálása érdekében azonban a dietetikusa az Önre, testére és céljaira szabott javaslatokat fog tenni.

Hogyan távolítják el a ballont?

Miután megközelítőleg 16 hétig tartózkodott az Ön gyomrában a ballon, egy időzített kioldó szelep fog megnyílni, aminek hatására az kiürül, és természetes módon halad végig a gyomor-bél rendszeren anélkül, hogy eltávolítási eljárásra lenne szükség.*

Mi történik ekkor?

Az Elipse ballon távozása után az Elipse program és az egészségügyi csapat által nyújtott támogatás egy hónapig tart, hogy megerősítse az új életvezetési szokásait. Az Elipse program végén már Önön múlik, hogy folytassa súlyának kezelését.

További információk (PDF)


*Ritka esetekben az Elipse ballon eltávolításához endoszkópos vagy műtéti beavatkozásra lehet szükség. Beszélje meg orvosával még ma, hogy megfelel-e Önnek az Elipse program. További információkat a www.allurion.com oldalon találhat